Little bits på Lenhovdaskolan klass 5

Här kommer lite om hur vi har börjat jobba med Little Bits i årskurs 5 på Lenhovdaskolan.

Vi har under slutet av vårterminen jobbat med Little bits. Jag som lärare blev väldigt taggad och inspirerad av materialet när det presenterades för oss och kunde inte vänta med att börja använda det.   

Introduktionen av Little bits gick superbra. Eleverna fick först under ca 20 min bara testa runt lite själva efter att jag kort visat hur de fungerade. Jag vet själv hur jag brukar vara nyfiken och bara vilja testa olika nya saker lite själv innan jag börjar jobba med dem. Eleverna fick sen konkreta uppdrag av mig som jag inspirerats av från av Pia Sörgårn på AV-medias hemsida. Eleverna tyckte att det var mycket motiverad och ville inte sluta när den första lektionen var slut. Lektionerna efter utmaningarna fick eleverna var egna uppfinnare.

“Det var ett roligt sätt att jobba på i skolan.”

“Vi tycker det är roligt för man får testa och göra egna saker. Det var roligt att samarbeta.”

Vi jobbade bara med materialet som det var och jag känner att utvecklingen som jag kommer göra till nästa år är att ta in annat konkret material också. Detta för att bygga “konkreta saker” eftersom många eleverna nu ofta sa “vi tänker att denna är större” eller “vi tänker att detta är trådlöst” o.s.v. Men det är härligt att se att de har så bra fantasi. Det ska bli spännande att jobba med materialet nästa år också men nu tar vi lite sommarlov här på Lenhovdaskolan.

Här har vi byggt en ficklampa som lyser när det är mörkt. 

Här ser vi att den funkar! 🙂

Här jobbar vi i grupp.

 

Här har vi gjort våra muggar fast med lampor istället. När man har grönt fattar man, när man har gult behöver man kanske snart hjälp och när man har rött fattar man inte och behöver hjälp.

 

 

Här är en fläktuppfinning.

 

Här kommer en maskin som ger tvål när man säger ordet tvål.

 

Här är en maskin för husdjuret. Den visar som djuret har slut på mat eller vatten på ena sidan och sen kliar den, masserar och fläktar husdjuret.

Rebecca 

Lenhovdaskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *